Lajme

October 31, 2023

Cikli i Tregut Bull të Bitcoin: Optimizimi i Kthimeve me Raportin MVRV

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Prezantimi

Firma e analitikës kripto IntoTheBlock ka identifikuar një metrikë kryesore që sugjeron se Bitcoin (BTC) ka hyrë në fazat fillestare të një cikli tregu të rritjes. Raporti i vlerës së tregut ndaj vlerës së realizuar (MVRV), i cili krahason kapitalin e tregut të Bitcoin me kapitalizimin e tij të realizuar, po sillet në mënyrë të ngjashme me tranzicionet e mëparshme të tregut nga ariu në demin.

Cikli i Tregut Bull të Bitcoin: Optimizimi i Kthimeve me Raportin MVRV

Raporti MVRV

Raporti MVRV është një masë e kapitalit të tregut të një aktivi në lidhje me kapitalizimin e tij të realizuar. Kur raporti MVRV bie nën 100%, kjo tregon se Bitcoin po tregtohet nën çmimin mesatar të blerjes së zotëruesve të tij. Historikisht, tregjet e ariut kanë prirur në fund kur MVRV bie në 70% në 80%, duke paraqitur një mundësi blerjeje. Anasjelltas, kur MVRV kthehet mbi 100% pasi bie poshtë tij, sinjalizon fillimin e një tregu të rritjes.

Tregu Bull i Bitcoin

Sipas IntoTheBlock, tregu i rritjes së Bitcoin filloi në janar të këtij viti bazuar në raportin MVRV. Nëse Bitcoin arrin nivele MVRV prej 300% ose më të larta, të ngjashme me tregjet e mëparshme të rritjes, mund të ketë hapësirë ​​të mëtejshme për vlerësim. Treguesit në zinxhir sugjerojnë gjithashtu se Bitcoin është në fazat e hershme të një tregu të rritjes.

Ndryshimet e mundshme

IntoTheBlock paralajmëron se ndërsa modelet e mëparshme nuk garantojnë kthime në të ardhmen, përafrimi i katalizatorëve pozitivë të ofertës dhe kërkesës rrit gjasat që një cikël tjetër Bitcoin të ndodhë.

konkluzioni

Si përfundim, raporti MVRV tregon se Bitcoin ka hyrë në një cikël tregu të rritjes. Nëse Bitcoin ndjek modelet historike, mund të ketë hapësirë ​​të mëtejshme për vlerësim. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se performanca e kaluar nuk garanton kthime në të ardhmen. Investitorët duhet të kryejnë kërkimet e tyre dhe të tregojnë kujdes kur marrin vendime për investime.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Të rejat e fundit

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB
2024-02-16

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB

Lajme