Lajme

November 15, 2023

Kuptimi i ndikimit të likuidimeve të mëdha në tregun e kriptomonedhave

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Prezantimi

Likuidimet e mëdha në tregun e kriptomonedhave shpesh mund të tregojnë majën ose fundin lokal të një lëvizjeje të madhe çmimi. Këto likuidime ndodhin kur një numër i konsiderueshëm tregtarësh detyrohen të shesin pozicionet e tyre për shkak të thirrjeve të marzhit ose faktorëve të tjerë. Si rezultat, tregu përjeton një fluks të papritur të presionit të shitjes, i cili mund të çojë në një rënie të mprehtë të çmimeve.

Kuptimi i ndikimit të likuidimeve të mëdha në tregun e kriptomonedhave

Ndikimi në normat e financimit

Një nga treguesit kryesorë të ndjenjës së tregut është norma e financimit. Kjo normë përfaqëson koston e mbajtjes së një pozicioni në një kontratë të përhershme të së ardhmes. Kur tregu është rritës, norma e financimit priret të jetë pozitive, duke treguar se pozicionet e gjata po paguajnë pozicione të shkurtra. Në të kundërt, kur tregu është në rënie, norma e financimit bëhet negative, me pozicione të shkurtra që paguajnë pozicione të gjata.

Pas likuidimeve të mëdha, normat e financimit shpesh kthehen në nivele normale. Kjo do të thotë se lëvizja ekstreme e çmimeve është ulur, dhe tregu po stabilizohet. Në shumicën e bursave, norma mesatare e financimit është rreth 0.01%. Kjo tregon se tregu ka arritur një pikë ekuilibri, me presionin e blerjes dhe shitjes që balancon njëri-tjetrin.

konkluzioni

Likuidimet e mëdha në tregun e kriptomonedhave mund të shërbejnë si sinjale të rëndësishme për tregtarët. Ato tregojnë se ka të ngjarë të ndodhë një lëvizje e rëndësishme e çmimit dhe mund të ndihmojë tregtarët të marrin vendime të informuara për pozicionet e tyre. Për më tepër, kthimi i normave të financimit në nivele normale pas një periudhe paqëndrueshmërie ekstreme sugjeron se tregu po stabilizohet. Tregtarët duhet t'u kushtojnë vëmendje këtyre treguesve dhe t'i përdorin ato për të informuar strategjitë e tyre tregtare.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Të rejat e fundit

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB
2024-02-16

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB

Lajme