Lajme

November 23, 2023

Natyra e parashikueshme e Tregut Bull të Bitcoin dhe perspektiva e së ardhmes

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Prezantimi

Në një letër të hapur së fundmi për investitorët, veterani i kriptove, Dan Morehead, CEO i Pantera Capital, ndan njohuritë e tij mbi tregun e demit të Bitcoin dhe kohëzgjatjen e tij të mundshme. Morehead thekson natyrën unike të cikleve të tregut të Bitcoin, të cilat ai i përshkruan si pothuajse 'të huaj' në ngjashmërinë e tyre. Ai ia atribuon këtë parashikueshmëri modelit të furnizimit dhe shpërndarjes së Bitcoin, i cili ndjek parimet e përcaktuara nga krijuesi i tij pseudonim, Satoshi Nakamoto.

Natyra e parashikueshme e Tregut Bull të Bitcoin dhe perspektiva e së ardhmes

Cikli i parashikueshëm

Morehead shpjegon se tregu i rritjes së Bitcoin karakterizohet nga cikle të dallueshme, të nxitura nga ngjarja e përgjysmimit që ndodh afërsisht çdo katër vjet. Gjatë këtyre cikleve, shpërblimet e minatorëve zvogëlohen përgjysmë, duke krijuar një ciklik të theksuar. Morehead paraqet një tabelë që tregon konsistencën e këtyre cikleve, me rritje që ndodhin brenda 23 ditëve nga kohëzgjatja mesatare e tregut të rritjes prej 2,95 vjetësh dhe tregjet bear që përfundojnë brenda 24 ditëve nga kohëzgjatja mesatare e tregut të rezistencës prej 1,05 vjetësh.

Perspektiva e së ardhmes

Bazuar në modelet historike, Morehead sugjeron që tregu aktual i demit parashikohet të zgjasë afërsisht deri më 1 nëntor 2025, pak më pak se dy vjet nga tani. Megjithatë, ai thekson se performanca e kaluar nuk është garanci për rezultatet e ardhshme. Sidoqoftë, simetria dhe parashikueshmëria e këtyre cikleve katërvjeçare janë pa dyshim të jashtëzakonshme.

Asetet Crypto dhe Blockchain

Në një letër të mëparshme drejtuar investitorëve, Morehead shprehu besimin e tij se asetet kripto dhe blockchain janë gati të tejkalojnë klasat tradicionale të aktiveve financiare. Ai paralajmëroi kundër mbivlerësimit të tregjeve të aksioneve dhe obligacioneve, ndërsa theksoi potencialin e mallrave reale dhe aseteve blockchain. Morehead u kërkoi institucioneve që të rrisin ekspozimin e tyre ndaj aseteve blockchain, të cilat ai i konsideron një klasë aktivesh prej trilion dollarësh.

konkluzioni

Analiza e Dan Morehead për tregun e demit të Bitcoin ofron njohuri të vlefshme për natyrën e parashikueshme të cikleve të tij. Ndërsa tregu aktual i rritjes parashikohet të vazhdojë deri në nëntor 2025, investitorët duhet të tregojnë kujdes dhe të bëjnë kujdesin e tyre të duhur. Miratimi i Morehead për asetet blockchain si një mundësi premtuese investimi nënvizon më tej potencialin e kësaj klase aktivesh në zhvillim.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Të rejat e fundit

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB
2024-02-16

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB

Lajme