Lajme

October 31, 2023

Raporti GAO thekson shqetësimet dhe thirrjet për rregullim formal në udhëzimet e kriptomonedhave

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Zyra e Përgjegjësive të Qeverisë (GAO) ka konkluduar në një raport se udhëzimi i vitit 2022 për kriptomonedhën duhet të ishte trajtuar si një rregull formal. Raporti thotë se industria beson se ky udhëzim kërcënon aftësinë e investitorëve të kriptove për të gjetur porta të sigurta për asetet e tyre. Sipas procedurave federale të bërjes së rregullave, GAO argumenton se buletini i kontabilitetit duhet të kishte kaluar nëpër një proces tjetër, duke përfshirë paraqitjen në Kongres përpara se të hynte në fuqi. Megjithatë, raporti sqaron se ky konstatim nuk ndikon drejtpërdrejt në statusin e vazhdueshëm të buletinit si politikë teknikisht jodetyruese e KSHZ-së.

Raporti GAO thekson shqetësimet dhe thirrjet për rregullim formal në udhëzimet e kriptomonedhave

Raporti GAO thekson shqetësimet e ngritura nga industria në lidhje me udhëzimin e vitit 2022 për kriptomonedhën. Industria beson se ky udhëzim përbën një kërcënim për aftësinë e investitorëve të kriptove për të gjetur strehë të sigurta për asetet e tyre. GAO argumenton se udhëzimi duhet të ishte trajtuar si një rregull formal, duke ndjekur procedurat e duhura të bërjes së rregullave federale. Kjo do të kërkonte paraqitjen në Kongres përpara se të hynte në fuqi.

Është e rëndësishme të theksohet se përfundimi i GAO nuk e ndryshon statusin aktual të buletinit të kontabilitetit si politikë teknikisht jodetyruese e SEC. Megjithatë, raporti tërheq vëmendjen për nevojën për një rishikim të plotë të procesit të krijimit të rregullave për udhëzimin e kriptomonedhës.

Në përfundim, raporti GAO thekson shqetësimet e industrisë në lidhje me udhëzimin e vitit 2022 mbi kriptomonedhën dhe thekson nevojën për një proces më formal të krijimit të rregullave. Investitorët e kriptove duhet të qëndrojnë të informuar për çdo përditësim ose ndryshim në udhëzimin dhe të vazhdojnë të kërkojnë porta të sigurta për asetet e tyre.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Të rejat e fundit

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB
2024-02-16

Shibarium: Komunitet i lulëzuar, rritje mbresëlënëse dhe rritje e shkallës së djegies së SHIB

Lajme